Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

divendres, 7 de juliol del 2017

La Cultura amb nens


A veure, hi ha actes, festival i manifestacions culturals que són més fàcils d'introduir amb nens, o de poder participar. N'hi ha d'altres que costen tant econòmicament com de connectar-hi.


Sempre he pensat que a caminar s'aprèn caminant, al gust per la lectura, llegint i per tant al gust de la música no serà menys.


Hi ha música que potser és més fàcil de connectar, i la música clàssica potser a vegades costa una mica més. Escoltant i sentit, s'aprèn a estimar-la i la veritat que oportunitats per escoltar música d'orquestra costa trobar-les.


Així que aquest dissabte passat, dins de la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana, vaig veure l'oportunitat d'anar al concert de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) amb un programa excepcional i de manera gratuïta (que ja se sap que aquestes coses valen diners). Una bona oportunitat per poder educar en la música clàssica, als concerts i als seus protocols. A més al Teatre Fortuny de Reus, un teatre excepcional.

La JONC alevins dirigits per Manuel Valdivieso varen presentar obres de diversos compositors: la Simfonia número 5 de Beethoven, "Quatre interludis marins" (el 1r i 2n moviment) de Peter Grimes, de Benjamin Britten; "Empúries" (Sardana de concert) de Todrà i fragments (3r i 4t moviment) de la suite "Mont Juïc", de Britten Berkeley.



Els nens varen al·lucinar com la música en directe t'envolta i et fa somiar. Sentir tots aquells instruments que sonaven de manera excel·lent, com el director ens explicava el que tocarien, que significava, qui eren, el protocol de saludar, quan aplaudir, .... els va encantar!! Això si em van dir que a vegades els porto a concerts que els hi agrada molt més. Evidentment apreciar tot això s'aprèn també per anar-hi més sovint.


Quan tinguem més oportunitats les aprofitarem segur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada