Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

diumenge, 28 de maig del 2017

Tàrraco Viva: La Vil·la de Centcelles

Cada any hi anem, però sempre acabàvem al Camp de Mart, on potser per les edats dels nens o desconeixença del que feien.

Aquest any gràcies a la Cori Ribó, que ens ha xerrat l'activitat i hem anat a la Tàrraco Viva del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT).

I què feien? Doncs mireu una sèrie de tallers, per descobrir els oficis i els secrets de l'arquitectura i la decoració romana.
Al conjunt monumental de la Vil·la de Centcelles de Constantí, ens hem endinsat a la reconstrucció històrica "Modus Operandi" on ens hem posat sota les ordres de pictores, musivarius i lapidarius i hem participat dels processos de construcció amb pedra, elaboració de mosaics i la decoració amb pintura al fresc.

Uns vertaders artesans romans per un dia!
La veritat que ha estat genial i ens hem trobat amb moltes sorpreses! Com amb el picapedrer Àlex Masdeu, que com no ha entretingut a l'Arnau i l'ha fet suar de valent construint una volta romana, fent calç de morter i picant pedra.
Una altra sorpresa ha estat veure a l'Arianna, que com no estava veient al seu Jordi que feia de romà i ens explicava les històries de la Vila Romana i les seves vicissituds.

Una activitat que recomano al 100% la llàstima és que només es fa quan és Tàrraco Viva, per tant apunteu a les agendes per l'any vinent, que no se us escapi aquesta joia d'activitat, gratuïta i apte per a nens i nenes a partir de 4 anys. Dues hores i mitja aproximadament de tallers vivencials, explicacions i un acompanyament de luxe a les explicacions i activitats on tots quedareu meravellats i satisfets!

Tot el que són activitats de manipulació on el resultat es veu al moment, la veritat que potencien molt a la canalla i fan que sigui una interactivitat excel·lent! Si a més són una mica manetes llavors ja si que si, heu triat l'activitat ideal.

Al finalitzar-la podreu donar un tomb a la Vil·la de Centcelles, espectacular!


Segur que l'any que ve tornem!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada