Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

divendres, 19 d’agost del 2016

Cambrils: la Llosa i Vila Romana (una tarda vespre diferents, gaudint d'un entorn proper)

Cambrils és una població propera a casa nostra, ens agrada tant a l'estiu com a l'hivern. Té molt d'encant, poble pesquer, cultural, amb platges, comerços, i llocs preciosos, de fet podeu llegir algun post que he fet anteriorment.

Ahir dijous però teníem un pla diferent. Vam anar a mitja tarda a passejar per la platja de la Llosa amb els peus a l'aigua i després vàrem passejar pel barranc de la Verge del Camí, està situat a l'esquerra de la Vila Romana de la Llosa i té un petit passeig sensitiu, això vol dir que hi ha plaques informatives amb el que podem trobar i observar amb els 5 sentits. La veritat que és molt bonic per fer amb els nens i divertit. El que passa com tot en aquesta vida és que amb tanta gent que hi ha a l'estiu el manteniment i el vandalisme estan una mica presents, és una llàstima, ja que un lloc natural per observar hauria d'estar més ben cuidat entre tots.

Ara si, ja era l'hora, eren les 18:30 h hora d'anar a fer la visita teatralitzada per Còdol Educació a la Vila Romana de la Llosa.

En arribar ens esperava el "vilicus" que quan ens va veure vestits d'aquella manera de seguida es va posar les mans al cap i ens va treure roba adequada per fer la visita! Ara ja estàvem "costumitzats" a punt per poder ser els hostes d'aquesta gran "domus".



Un viatge al passat explicat amb detall i ple de tecnicismes adaptats al públic familiar que fa que estiguem ben bé a l'època romana.
Les explicacions en detall de tot el que es podia fer, com vivien, què menjaven, com vestien, què feien,..... explicat delicadament, amb molta pedagogia i adaptat a tots els nivells. Us ho recomano al 100%! Passareu una estona molt entretinguda on la història entrarà dins vostre.

En acabar la visita, grans i petits poden jugar als jocs típics dels nens i nenes romans (de fet hi ha jocs que encara es juguen ara) i també amb realitat virtual podreu veure com és cada lloc de la vila romana en l'època antiga mitjançant tauletes (això sí que és increïble!)


Ja sabeu, cada dijous a les 18:30 h podreu entrar en la història del nostre territori romà, ser partícips i agents actius de la història.

No hi podeu faltar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada