Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

diumenge, 31 de juliol del 2016

Festes del barri de Santa Anna de Reus

Ja fa un temps cap aquí que s'estan recuperant aquestes festes del barri (de Reus on tenim el local de Xiquets de Reus) i cada cop tenen més acceptació dins del veïnat i dins de la població de Reus.

Aquest any el primer dia de les festes vam tindre la presència de Salvador Palomar al local de Xiquets, on ens va fer una presentació històrica de les festes del barri, molt interessant. Conèixer la nostra història fa que entenguem moltes coses del nostre entorn.

Després tot seguit al acabar va vindre el Cinema a la fresca dins del pati d'assaig (just després de l'assaig) amb la pel·lícula "Star Wars: El despertar de la fuerza". Evidentment l'Arnau va quedar abduït per la peli (friki com és de la saga).

Divendres era el dia de la Tapasantanna, una nova iniciativa dels locals de restauració del barri que va tindre força acollida i va dinamitzar en l'àmbit gastronòmic el barri. Després de l'assaig de castells era el moment de la Sindriada popular i festa amb Dj al carrer.

I vet aquí que vam arribar el dissabte, el plat fort de les festes! De bon matí ja vam anar al museu del Raval Santa Anna que per aquest dia en commemoració a les festes del barri era d'entrada gratuïta, des d'aquí elogiar aquesta iniciativa cultural dins de les festes per accedir a la cultura també dins la rauxa. Molta gent es va acollir a la iniciativa i el museu feia goig de veure, a més podíem trobar l'exposició "Eduard Toda i Güell (1855-1941): De Reus al món".
L'exposició d'un dels catalans més universals i interessants de la seva època. Va néixer a Reus el 1855 i fou tot un personatge, un apart de la seva fortuna va anar a la reconstrucció de l'antic castell-monestir d'Escornalbou i a la restauració de l'abadia de Poblet, on va morir el 1941.
Molt interessant, per conèixer aquest reusenc i català il·lustre.
També vam aprofitar per poder veure tot el museu, ja que a la sala de dalt podem trobar el llegat durant la història de la zona, amb restes arqueològiques trobades des de la prehistòria.

Després de la cultura, vam aprofitar per fer els tallers encarats a la canalla del barri, mentre ells feien el taller jo aprofitava per fer un vermut electrònic (quina bona combinació poder ballar i fer festeta en un horari diürn, la veritat que d'ençà que sóc mare valoro molt aquestes iniciatives!, de fet m'encanten!).

A la tarda va ser l'hora de la cercavila de l'Àguila petita, la diada castellera (gran diada per cert on els nostres objectius van quedar aconseguits, llàstima de la caiguda del p6, que el tenim, però els castells són així.... Vam realitzar una gran actuació 4d8, 2d8f, 3d8, p5 i 5p4. L'actuació va ser a la plaça Mercadal juntament amb Xiquets de Cambrils i Brivalls de Cornudella), la batucada dels Enxancarra d'Alforja, i la cercavila dels gegants de Mont-roig el Pitot i la Pitota, uns gegants esbojarrats, divertits, irreverents, ... encara que a la canalla fan una mica de por, ja que són gegants "manotes" i persegueixen a tothom.


La festa va estar assegurada, acabant-la amb un sopar a la fresca amb un "jo porto" i música dels anys 80 amb DJ al carrer.

Com sempre un any més on les festes han estat genials!!!! Visca Santa Anna!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada