Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

dimarts, 5 d’abril del 2016

Canvien els reptes educatius (o com ens fem grans, perquè no tenim paga?)

Doncs si, allò de “nens petits problemes petits i nens grans problemes grans” que deia la meva àvia, doncs ara entenc el què. 

Fins ara la tasca educativa realment era més assistencial, em refereixo que fins ara l’edat que tenen era tot més d’anar alimentats, néts, ben adormits i educar en tots aquests àmbits. Alimentació sana i saludable, dormir les hores adequades, higiene personal, ...i mireu me'n sortia bastant bé la veritat.

Però aquesta setmana santa, hi ha hagut canvis, primer amb el tema NNTT (Noves Tecnologies), tenim tauleta (això es mereix un post a banda, que ja faré més endavant), i estem connectats a una xarxa social (Instagram) post anterior.

A veure, a les sortides que hem fet aquesta setmana santa, com quan vàrem anar a Barcelona a l'Aquàrium, passejar per la ciutat i fer una visita a l’Ikea (aquí tots participant en la re decoració del mas), ens va anar molt bé el tema tauleta per ensenyar els múltiples usos que podem fer d’aquesta eina i com ens pot ajudar al dia a dia, a les sortides, aplicacions, ... un curs accelerat d’un dia que ens va anar molt bé.

També a les XXSS va estar bé la tauleta, on vam utilitzar-la per fer les fotos i veure quin tipus de fotografia ens interessava penjar a les XXSS i que ensenyem de nosaltres.

A Ikea la tauleta va donar molt de si, amb la seva aplicació, l’exemple gràfic de com podem treure profit de les NNTT.

Però aquí no va acabar la cosa, es veu que en temps de lleure és temps de reflexió, i vet aquí que en sec va sortir la pregunta: Perquè no tenim paga?

Aquí és aquell moment, de: ups…pffffff

Primer que tot vaig dir:
  • Perquè voleu la paga?
  • Què vol dir tindre una paga setmana?
  • Quin ús en fareu?
  • Ens heu de convèncer amb un discurs preparat.
  • Paga conjunta o separada?


Amb això ja tenien feina i vam quedar per un altre dia per exposar els fets entre tots.

Les nostres premisses eren clares (perquè ho havíem de parlar tots junts com a família):
  • La paga no és a canvi de fer feina a casa. Tots hem de col·laborar en les tasques de casa i no ser remunerats per això (tots fem feina i no ens paguen per això, és la nostra obligació).
  • La quantia i retirada de la paga no ve donada només del comportament, si per economia familiar aquella setmana no es pot, s’haurà d’acceptar.
  • Tindre paga no vol dir que ens la gastem amb el que ens “doni la gana”, hem de ser conscients dels diners i perquè els fem servir.
  • En què invertiré la paga?
  • Quants diners tindrem?


Encara estem en aquest debat… serà llarg però l’hauran suat de valent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada